/, Frankeringsmaskiner, Optimail 30, Optimail 30 Service, Servicebloggen/Servicebloggen: Hur du byter färgband på din Optimail 30 frankeringsmaskin

Hur du byter färgband på din Optimail 30 frankeringsmaskin

Du har en stund över. Du tar en kaffe, läser lite nyheter och funderar över livets stora frågor: Var kommer vi ifrån? Hur kommer det sig att det alltid fattas en strumpa efter att du torktumlat? Hur byter du färgband på din Optimail 30 frankeringsmaskin?

Livets ursprung lämnar vi till evolutionsbiologerna och strumpmysteriet får vi kanske aldrig svar på (dock verkar dessa kisar vara något på spåren). Det vi dock har svar på är hur du byter färgband på din Optimail 30. Följ nedanstående guide eller ta en titt på videon längst ner för att få reda på hur du gör.
Divider

Hur du byter färgband på din Optimail 30 frankeringsmaskin:

Steg 1

På höger sida av färgbandsluckan så finns det en öppningsknapp. Tryck på den!

Färgbandslucka Frankeringsmaskin Optimail 30

Steg 2

Ta ut det gamla färgbandet genom att dra färgbandet rakt ut med ett fast grepp.

Steg 3

Sätt in det nya färgbandet.

Steg 4

Stäng färgbandsluckan.

Viktig information

Om anledningen till att du byter färgbandet är att det tidigare färgbandet av någon anledning gått av ,så kan det hända att följande (ungefärliga) text visas på frankeringsmaskinens display: ”Det senaste trycket var ej fullständigt. Vill du trots detta avräkna porto?”.

Detta händer eftersom frankeringsmaskinen var mitt i en körning när färgbandet gick av.
Meddelandet kommer upp första gången du försöker frankera efter färgbandsbytet. Du kan utan oro trycka på ”Ja” när detta meddelande kommer upp.
Frankeringsmaskinen kommer då att frankera det brev du precis lagt på. Du kommer inte att förlora några pengar, då det ”avräknade portot”  som meddelandet refererar till är det porto som trycks när du bekräftar meddelandet.

Detta kan vara bra att veta då det ibland ringer in kunder som är oroliga över att de kommer bli av med portopengar om de trycker ”Ja”.
Divider

Här nedan hittar du en video som visar hur du byter färgband på din Optimail 30:

Leave A Comment