/, Frankeringsmaskiner, MyMail, MyMail Service, Servicebloggen/Servicebloggen: Hur du justerar bläckpatronen på din MyMail frankeringsmaskin

Hur du justerar bläckpatronen på din MyMail frankeringsmaskin

Om du upplever att trycket på dina frankeringar inte ser helt bra ut så kan det vara så att du behöver justera bläckpatronens tryckposition. Detta är inte svårt men det kräver flera steg samt avläsning av testtryck och då är det bra att ha den här guiden för att verkligen kunna följa med, punkt för punkt.

Anledningen till att trycket kan behöva justeras är att maskinen använder en bläckpatron för att skriva ut frankeringstrycket i två delar. Först överdelen och sedan underdelen. Om då till exempel överdelen är lite förskjuten så ser trycket lite konstigt ut. Detta kan uppstå om du till exempel byter bläckpatron till en ny. I det läget kommer du direkt efter bytet in i processen för att justera läget på patronen.

Följ nedanstående guide eller ta en titt på filmklippet längst ner för att lära dig hur du ska göra:
Divider

Hur du gör:

Steg 1

Navigera med hjälp av de svarta pilarna och E-knappen till Meny > Service > Justera patron.

Steg 2

Först kommer du att behöva ett kuvert, en etikett eller ett dubbelvikt A4-papper. Detta stoppar du in maskinen så trycks ett testtryck upp åt dig.

Steg 3

Displayen visar nu texten ”Basta mittlinje”. Den syftar då på de horisontella linjerna till vänster på testtrycket. Under varje siffra så finns tre små streck. Det du ska kolla är vilka tre små streck som bilder det mest horisontellt jämna strecket. I bildexemplet nedan är det siffra 2 som har det jämnaste horisontella strecket. Mata in den siffra som är bäst på ditt testtryck i frankeringsmaskinen och bekräfta med E.

Frankeringsmaskin MyMail Bläckpatron 1

Steg 4

Nu gör du precis som i Steg 3 men du tittar du på de vertikala strecken och matar in den siffra som är bäst och bekräftar med E.

Steg 5

Du kommer nu att uppmanas att stoppa in ”det andra” kuvertet för att trycka ytterligare ett testtryck, vi rekommenderar att du vänder på pappret och matar in det.

Steg 6

På de nya testtrycket kontrollerar du om cirkeln i mitten av testtrycket har en jämn kant. Om kanten är helt jämn så har du lyckats!
Om kanten fortfarande är lite ojämn så kan du gå igenom processen igen för att finjustera.

Frankeringsmaskin MyMail Bläckpatron 2
Divider

Här nedan ser du en video som visar hela processen från början till slut:

By | 2016-10-26T15:47:30+00:00 januari 20th, 2015|Blogg, Frankeringsmaskiner, MyMail, MyMail Service, Servicebloggen|0 Comments

Leave A Comment