/, Frankeringsmaskiner, PostBase, PostBase Service, Servicebloggen/Servicebloggen: Hur du laddar ner pengar till din PostBase frankeringsmaskin

Hur du laddar ner pengar till din PostBase frankeringsmaskin

Servicebloggen (och den vanliga bloggen också för den delen) är tillbaka efter ett oförklarligt uppehåll!

I detta avsnitt kommer vi att förklara hur du laddar ner pengar (utför Portoladdning) till din PostBase frankeringsmaskin.Frankeringsmaskin PostBase Qi3

Först och främst behöver du se till att det finns pengar på det konto som är kopplat till er frankeringsmaskin. För att betala in mer pengar använder du det OCR-nummer som du fick av Posten när du införskaffade din frankeringsmaskin.

Om du inte har fått ett OCR-nummer eller har glömt det så kan du få det av Posten genom att ringa 010-436 47 71 och uppge licensnumret på din frankeringsmaskin. Observera att det oftast tar 1 – 3 arbetsdagar för pengarna att komma in på ditt konto så se till att du sätter in pengar innan pengarna på din maskin tar slut.

För att lära dig hur du utför en Portoladdning på din PostBase så följ nedanstående steg eller ta en titt på filmen längst ner i inlägget!
Divider

Hur du gör:

Steg 1

Se till att din PostBase är uppkoppla via WiFi eller nätverkskabel till ert nätverk.

Steg 2

Tryck på ”Meny” på pekskärmen, därefter tryck på ”Portoladdning”.

Steg 3.

Skriv in det belopp du vill ladda ner. Detta måste skrivas in i jämna 100-lappar (du kan alltså inte skriv t.ex 243,45).

Steg 4.

Tryck på ”Ladda”, om beloppet stämmer som du vill ladda ner så tryck sedan på ”OK”.
Maskinen kopplar nu upp sig för att ladda ned dina portopengar. Denna process kan ta en stund då maskinen även kontrollerar efter ny mjukvara, eventuella systemuppdateringar som du har köpt eller om det finns någon ny portotabell tillgänglig. Hämta en kaffe så länge!

Steg 5

När Portoladdningen är färdig så kan välja på att skriva ut en Rapport över Portoladdningen, klicka då på ”Rapport”. Vill du inte ha någon rapport så trycker du helt enkelt på ”OK”.

Steg 6

Proklamera stolt för dina kollegor att du nu är en certifierad Portoladdningsexpert!
Divider

Här nedan hittar du en video som visar hur en Portoladdning går till på en PostBase:

By | 2016-10-26T15:47:32+00:00 januari 14th, 2015|Blogg, Frankeringsmaskiner, PostBase, PostBase Service, Servicebloggen|0 Comments

Leave A Comment