Communicate by Francotyp 2018-04-05T20:21:29+00:00

Communicate by Francotyp

Francotyp är sedan länge kända för att distribuera information och meddelanden i pappersform. Med Communicate by Francotyp öppnas en helt ny värld av möjligheter att skicka och ta emot information enklare än att skicka ett vanligt brev.

Med Communicate by Francotyp kan dina kunder få sina fakturor, bilagor och andra dokument i det format de själv önskar. Oavsett om din kund vill ta emot information via e-post, nedladdningsbar PDF eller fysisk post (med mera*) så ser systemet till att kundens önskemål uppfylls.

* även e-faktura, internetbank & kivra

Vi är vana att hantera alla möjliga dokument såsom kundbrev, fakturor, lönespecifikationer, orderbekräftelser, hyresavier, plocklistor mm.

Fördelar:

 • Mindre tidskrävande

 • Lägre kostnader

 • Högre kundnöjdhet

 • Mindre manuellt arbete

Kontakta mig

Gå direkt till sektion:

Så här fungerar det

Anslutningar

Communicate by Francotyp ansluter mot affärssystem, HR-system, faktureringsysstem och andra typer av system som innehåller affärsinformation. Utifrån denna information kan du i Communicate skapa, omforma, hantera och leverera ut dokument till dina kunder.

För att göra Communicate så enkelt som möjligt att implementera i er arbetsmiljö så finns det ett stort antal färdiga kopplingar till några av de största och vanligast förekommande affärssystemen. Här är ett axplock:

 • Visma

 • Movex/M3

 • Jeeves

 • SAP

 • Microsoft AX/NAV

 • Agresso

 • Vitec Nova/Hyra/3L Pro

Förutom dessa färdiga kopplingar så har Communicate även stöd för standarder som Svefaktura, Finvoice och BGCInvoice.

Utforma

Med Communicate kan du enkelt utforma din kommunikation så att det passar det budskap du vill förmedla. Genom att använda färdiga mallar som en grund kan du sedan göra detaljerade förändringar som att till exempel byta företagslogotyp, lägga till en bilaga eller ändra på strukturen på dokumentet.

 • Addera värde till din kundkommunikation

 • Sparar tid med färdiga dokumentmallar

 • Lyft fram er grafiska profil

 • Anpassa utseendet efter olika kundsegment

 • Uppfyll krav på standarder och legalitet

 • Få frihet att göra ändringar när och hur du vill

Dina förändringar sker i realtid vilket gör att du kan se exakt det som kunden kommer att få se när de tar emot fakturan eller dokumentet.

De förändringar som du gör gäller alla dokument i den grupp du jobbar med. Förändringar sparas automatiskt och du kan enkelt gå tillbaka till en tidigare version av mallen om du skulle göra en förändring som du inte är helt nöjd med.

Hantera

Communicate har koll så att dina utgående fakturor och dokument, oavsett genom vilken kanal de skickas, så att du får återkoppling på dokumentnivå och kan åtgärda eventuella felaktigheter i dokumenten.

Genom notifieringar som du själv kan kontrollera får du reda på om något inte är som det ska. Detta ger dig möjlighet att göra korrigeringar och rätta felen innan dokumenten går ut för leverans.

Leverans

Communicate hjälper dig möta dina kunders krav på leveranskanal. Oavsett om dina kunder vill ha sina fakturor och dokument som en nedladdningsbar PDF, som en e-faktura, via e-post eller kanske Kivra så har du alla möjligheter att möta dessa krav med en knapptryckning.

Arkiv

Alla dina fakturor och dokument som passerar genom Communicate arkiveras och indexeras. Detta gör det enkelt för dig att söka upp dem vid ett senare tillfället när du verkligen behöver dem. Du kan även skicka om dokument direkt från arkivet.

Läs mer om de olika tjänsterna:

Med Francotyp Internetbank hjälper vi kunder att skicka sina fakturor till privatkunder rätt in i deras internetbank oavsett vilken bank de använder.

Med Francotyp PDF via e-post sänder vi de dokument som skall distribueras via en e-postadress. Vår trafikkontroll informerar om e-posten inte kommer fram till mottagaren.

Med Francotyp säker e-brevåda hjälper vi kunder med att distribuera lönespecifikationer till anställda, brev och fakturor till privatpersoner via en säker brevlåda med bank id inloggning.

Med Francotyp SMS kan du enkelt avisera om läkarbesök, varor som kommit eller påminna om kampanjer eller andra aktiviteter.

Med Francotyp e-faktura når du alla dina kunder och leverantörer via en enda koppling. Glöm traditionella tidskrävande och dyra kopplingar med varje affärspartner och använd istället Open networks värld av operatörer som kan skicka vidare din faktura till din affärspart, utan att du skall behöva tänka på hur de vill ta emot den. Det spelar ingen roll vem din samarbetspartner arbetar med – vi löser det.

Med Francotyp tolkning kan dina leverantörer skicka fakturor i pappersform, pdf via e-post eller som e-faktura. Vi sprättar breven, tar hand om e-posten, tolkar dem och skickar bild och tolkad data vidare in till ditt affärs- eller leverantörsfakturasystem.